Stie cineva ce se intimpla cu acesti boboci de gloxinie? Raman in stadiul asta, nu se mai deschid, se pateaza si mor.La aceasta planta 2 boboci sunt normali ,2 sunt bolnavi
In general gloxinia este o planta rezistenta la boli. Cu toate acestea, poate fi atacata adesea de afide si in cazuri mai rare de tripsi. Afidele ataca in special lastrarii si bobocii florali, pe cand tripsii ataca frunzele.
Acesti daunatori pot fi alungati folosind substante care se pulverizeaza pe toata suprafata plantei. Aceste substante pot fi procurate de la florarii sau din farmaciile fitosanitare.
Desigur,palmierul de Madagascar si-a refacut frunzele,poate era din pricina uscaciunii,dar gloxiniile mele patesc la fel,deoarece,fiind suspendate,nu ajung sa le ud si le deplasez,nereusind sa le manevrez cu miscari line...
Da, asa este ,palmierul si-a revenit pe timpul verii. Il udam mai putin de frica sa nu putrezeasca.Iar gloxinii...nu mai am.Oare sa fi fost din cauza lipsei de apa? E drept ca pamantul se usca excesiv de la o udare la alta (de la o zi la alta pentru ca este foarte cald in balconul meu ,vara)Mai am cativa bulbisori mici in pamant. voi schimba tactica in vara urmatoare.
Gloxinia este sensibila la apa,motiv pentru care se uda in farfuriuta,in general...Si la mine e la fel de cald,si le-am mai pus si in ghivece suspendate,dar, ca sa evit putrezirea,am facut un fel de movilita,in mijlocul ghiveciului,am plantat bulbul,iar apa o torn mai jos de baza lui,in margine.Metoda mea nu e de luat in calcul,cel mai bine este ca planta sa aiba un loc fix si sa primeasca apa in farfurie,bafta cu toate plantele!
Regret ca nu pot ajuta si eu cu o parere ...
Mult succes si sper sa va bucurati de ele sanatoase si frumoase in toata splendoarea florilor lor, mult timp de-acum inainte!
Draga Danuta, la mine s-a intamplat acest lucru in decurs de 2 ani, cu diferite soiuri de gloxinie din motive diferite: soare direct, uscaciunea aerului, apa insuficienta/excesiva. De fiecare data am taiat partea vegetativa si a crescut o alta din nou. Daca ar fi fost vb despre un virus/bacterie ar fi trebuit ca toata planta sa moara (deci si bulbul), si ar fi trebuit sa o arunci cu pamant cu tot(pt a impiedica infectarea celorlalte plante). TOATE BUNE
da Lila,cred ca ai dreptate,bulbul nu are nimic dupa ce ii tai partea vegetativa si se intampla asta tot de vreo 2 ani.
E clar eu sunt vinovata!
Multumesc mult
fii atenta,la gloxinii nu se rup frunze inainte de a inflorii.si asta poate sa fie o cauza.daca ai rupt frunze inainte de inflorire se usuca bobocii si nu mai infloreste.eu sunt stan patitul.in vreo 2 ani am patit asa si nu stiam de ce se usuca bobociisi nu mai infloreste.asa ca atentie marita.sunt sensibile.
aha! asta este singura explicatie care se poate aplica in cazul meu pana acum. Iti multumesc frumos, voi tine cont.Intr-adevar am rupt frunzele inainte de a inflori crezand ca ii pastrez energia pentru o inflorire mai abundenta.
daca frunzele nu au nimic,atunci rupe florile care sunt bolnave, o sa dea altele sanatoase.am patit si eu.nu stiu care este motivul,dar eu asa am procedat.succes
am si eu o planta asemanatoare,nu se tine afara mai ales nu la soare,se rup intotdeauna florile uscate si frunzele batrane ca sa aiba loc celelalte si se uda cate putin in fiecare zi...sa nu-i schimbi niciodata locul. succes!
Sta numai in balcon (locuiesc la bloc)o ingrijesc asa cum spui si totusi...? Doar poate a mai suferit de sete (se mai usuca putin pamantul intre doua udari) Ma tem ca are un virus am citit ceva asemanator pe net.Mai am doua care nu au inflorit inca si stau si mai departe de astea bolnave, abia astept sa le vad evolutia in vara asta
Bobocii de gloxi se pot usca asa deoarece:
-s-ar putea ca sa nun aiba lumina sau sai fri pus apa prea multa
Iar planta din ultima imagine cred ca ai tinuto in soare sau nu ai udato
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Acesti daunatori pot fi alungati folosind substante care se pulverizeaza pe toata suprafata plantei. Aceste substante pot fi procurate de la florarii sau din farmaciile fitosanitare.
Mult succes si sper sa va bucurati de ele sanatoase si frumoase in toata splendoarea florilor lor, mult timp de-acum inainte!
E clar eu sunt vinovata!
Multumesc mult
Unde gasesc albumul tau daca nu te superi?
-s-ar putea ca sa nun aiba lumina sau sai fri pus apa prea multa
Iar planta din ultima imagine cred ca ai tinuto in soare sau nu ai udato